Valami zöldségeset, valami kímélőt - sokszor ennek a jegyében főzök. S ha mindezek mellett boltba menni semmi kedvem, maradnak az itthon fellelt hozzávalók. Amik most sem hagytak cserben. Gondolom ezt abból, hogy ebéd végén elhangzott a bűvös mondat: Ez jöhet máskor is! :)
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 0.5 kis db zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 dl fehérbor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- tárkony ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és fehéredésig pirítjuk.
- A zöldségeket felkockázzuk, ezeket is a csirkéhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit átforrósítjuk, majd felöntjük a borral. Lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha közben a levét nagyon elfőné, pótoljuk. Ha már majdnem kész, megszórjuk a tárkonnyal.
- Felöntjük 1 dl tejszínnel, de azzal már csak épphogy felforrósítjuk.
- Rizzsel tálaljuk, de szerintem főtt tésztával is megállja a helyét.