Serkentés,etetés,ITATÁS,RECEPTEK
Cukorlepény főzés
A cukorlepény gyúrása, főzése lassan elkezdődik.Itt az alkalom, hogy akinek van jó receptje az itt közkincsé teheti
Én főzöm a cukorlepényt. A receptje:2 liter és 2 deci víz 11 kg. kristálycukor 1 deci 20% ecet egy fej fokhagyma.Az elkészült cukorlepényt műanyag tálcákban töltöm
Elkészítése:
A vizet felmelegítem, beleöntöm a cukrot, közben kevergetem és megvárom még felforr, ezután beleöntöm az ecetet. A hőmérsékletet kicsit visszaveszem mert ilyenkor nagyon habzik, főzőm még 10 percig, még a habja nem kezd csökkenni ezután 3 kisebb edénybe szétöntöm hűlni majd felteszem a következő adagot. A forró szirupot addig kell hűteni kevergetéssel még nem kezd el besűrűsödni, színe tejfehér lesz, ekkor teszem bele a zúzott fokhagymát, jól elkeverem majd kiöntöm a műanyag tálcákba. ezeket a Metróba veszem, szendvics tartók 100 csomagolásban lehet kapni magassága k.b. 2 cm


Méhetető
Méh etető. INGYEN HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL !!!
VARGA BT. ajánlata:
Megvásárolható Méhetető tálca, melynek űrtartalma 3 liter.
Méretei: 31 X 26 X 5,8 cm
Tárolás szempontjából kis helyet vesz igénybe, mert egymásba helyezhetők. Könnyen tisztítható. Erős anyagból készült.
Rendelhető hálóval ( + 15 Ft),de háló nélkül is!
Bővebb felvilágosítás telefonon vagy emailben!
Ára: 250 Ft
Üzletünkben megtekinthető időpont egyeztetésével !
Székesfehérvári és Balassagyarmati méhésztalálkozón is ott leszünk!
Tisztelettel: Varga Zoltán ügyvezető ( 06-30-346-4511 )
Vargáné Judit boltvezető ( 06-30-314-3294 )
varga-z@invitel.hu
Méhitató -deszka+2 literes "befőttes"üveg
www.youtube.com/watch?v=MghvXk8F854
Méhitató-napkollektorral fűtött
www.youtube.com/watch?v=x0bcZlO71MM
Méhitató -"napviaszolvasztós" változat
www.youtube.com/watch?v=HITFsTDEZ38
-1 kg méz
-1 l. Langyos víz
-2oo g tejpor
-4o ml Protofil (gyógynövényekből készített szer, román gyártmány)
-1oo g inakitiv élesztő
2 g vitamint feloldjuk meleg vízben, a mézhez hozzákeverjük a tejport, majd a sörélesztőt, utána 2 g vitamin (nem kötelező) ezt jól elkeverjük, amíg pasztaszerű állaga lesz. Utólag adagoljuk a Protofilt (nem tudom a magyar jelentését, mert nincs), de nem kötelező bele rakni. Én mindig e nélkül használtam
