Orgonaszörp

2015.05.06 19:31

Orgonaszörp

Hozzávalók:
1,2 l víz, 1 kg kristálycukor, egy nagy szatyor orgona lecsipegetett virágjai (zöld rész nélkül), 1 db citrom leve

Így készítettem:
Egy lábasba összeöntöttem a vizet és cukrot, szirupot főztem belőle. Miután elkészült, levettem a tűzről, és hozzáadtam a citromlevet, majd jól összekevertem. (a citromlé azért kell bele, mert segít kioldani a szirmokból a színanyagokat). Beleöntöttem az alaposan megmosott és zöld részeitől megfosztott virágokat majd anélkül, hogy megkevertem volna, lefedtem fedővel. Fontos, hogy miután levettük a tűzről, és beleszórtuk a virágokat, tovább ne forraljuk, mert elveszíti a színét, kisárgul. Hagytam állni egy egész napon át, majd másnap hidegen leszűrtem, és üvegekbe töltöttem. Az íze is nagyon jó, de a színe egyenesen varázslatos lett!