Cukkini csatni

2015.07.09 18:17
Jezerniczky Ani Cukkini csatni, savanyúságként, vagy köretként, de magában is jó!
Cikkinicsatni
Hozzávalók:

75 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kevés gyömbér
1 csokor koriander (elhagyható)
1 csil paprika (elhagyható)
2 kiskanál só, 2 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
4 evőkanál ecet
A cukkínit megmosom, kockákra vágom héjastól. A vöröshagymát felszeletelem, a foghagymát apróra vágom, de lehet foghagyma nyomóval is, a gyömbért lereszelem sajtreszelőn, a megmosott koriandert apróra vágom.
Az egészet egy lábasba teszem, sót, cukrot belekeverem, s elkezdem főzni. Addig főzöm, míg puha nem lesz minden. Az elején lehet fedő alatt főzni, majd kevergetés közben a megmosott mazsolát, ecetet hozzáadom, még egyszer felforralom, s steril üvegbe teszem, majd száraz dunsztba teszem.
Tartósítószer nem kell hozzá!
10 órája · Tetszik · 3