Jezerniczky AniCukkini csatni, savanyúságként, vagy köretként, de magában is jó! Cikkinicsatni Hozzávalók: 75 dkg cukkini 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma egy kevés gyömbér 1 csokor koriander (elhagyható) 1 csil paprika (elhagyható) 2 kiskanál só, 2 evőkanál cukor 10 dkg mazsola 4 evőkanál ecet A cukkínit megmosom, kockákra vágom héjastól. A vöröshagymát felszeletelem, a foghagymát apróra vágom, de lehet foghagyma nyomóval is, a gyömbért lereszelem sajtreszelőn, a megmosott koriandert apróra vágom. Az egészet egy lábasba teszem, sót, cukrot belekeverem, s elkezdem főzni. Addig főzöm, míg puha nem lesz minden. Az elején lehet fedő alatt főzni, majd kevergetés közben a megmosott mazsolát, ecetet hozzáadom, még egyszer felforralom, s steril üvegbe teszem, majd száraz dunsztba teszem. Tartósítószer nem kell hozzá!