Hozzávalók:
• 15-20 db méretes virágzat,
• 4 db citrom,
• 2 ek. (30ml) fehér borecet,
• 700g kristálycukor.
• Elkészítése:
• Forraljunk fel 4 liter vizet, majd öntsük egy nagy edénybe.
• A meleg vízhez adjunk 2 liter hideg csapvizet, így összesen 6 liter víz lesz az edényben.
• A vízbe keverjünk 700g kristálycukrot és oldjuk fel.
• Tegyük bele a bodzavirágzatot úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb szárrész kerüljön a lábosba.
• Adjunk a vízhez 2 evőkanál (30ml) fehér borecetet és 4 megmosott citrom lereszelt héját. Az edény tartalmát alaposan keverjük össze és fedjük le fedővel.
• Másfél-két nap elteltével az edény tartalma erjedni kezd (borélesztővel a folyamat segíthető). A folyadékot további 4-5 napig erjesszük, majd szűrjük le.
• Töltsük vastagfalú, erős, jól záródó csatos üvegekbe.
• Hűvös helyen tároljuk, akárcsak a valódi pezsgőt. Hónapokig eláll.
• Jól lehűtve, esetleg jégkockával, citromkarikával szolgáljuk fel